Islam in Greek

Just another WordPress.com site

Η κατανάλωση του Γάλακτος προφυλάσει απο την αδυναμία μνήμης, τον διαβήτη και απο ασθένειες του στομάχου

Read in English

Το γάλα είναι αγνό, επιθυμητό  και ευπρόσδεκτό για  αυτούς που το πίνουν  και ο  Αλλάχ ο Ύψιστος είχε αναφέρει το γάλα στο Κοράνιο …

Το γάλα είναι αγνό, επιθυμητό  και εύγευστο για  αυτούς που το πίνουν και ο Αλλάχ , ο Ύψιστος έχει αναφέρει το γάλα στο Κοράνιο. Λεέι: ( αγνό γαλα,εύγευστο σε αυτούς που το πίνουν). Μια νέα μελέτη επισημαίνει τη σημασία του γάλακτος  για την πρόληψη της απώλειας της μνήμης.Μια νέα επιστημονική μελέτη είχε επιστήσει την προσοχή στο ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών γάλακτος  ημερησίως μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση του Alzheimer  (άνοιας) στην  γήρανση. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν  ότι το γάλα είναι η καλύτερη πηγή ζωτικής σημασίας βιταμίνης η οποία πιστεύουν ότι μειώνει  τη φθορά του  νευρικού συστήματος του εγκεφάλου , που προκαλεί απώλεια μνήμης και άνοια.

Εξήγησαν ότι ηλικιωμένοι ασθενείς που πάσχουν από χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 είναι ευπαθεις σε Συρρίκνωση του Μυαλού,  δύο φορές περισσότερο από ό, τι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα αυτής της βιταμίνης. Οι εμπειρογνώμονες ελπίζουν να κρατήσουν υπό έλεγχο την απώλεια μνήμης  των ηλικιωμένων με βιταμίνη Β12, και εργάζονται σκληρά σε κλινικές μελέτες για να αποδείξουν  τη θεωρία της αντιμετώπισης των προβλημάτων μνήμης των ηλικιωμένων ατόμων με την χρησιμοποίηση συμπληρωματικών βιταμινών.
Ο καθηγητής Ντέιβιντ Σμιθ, από το πρόγραμμα ελέγχου μνήμης και γήρανσης που έγινε στο πανεπιστήμιο, δήλωσε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών γάλακτος  καθημερινά αυξάνει την βιταμίνη Β12 στον οργανισμό, σε επαρκή επίπεδα. Σημειώνοντας ότι η βιταμίνη B12 είναι μια από τις οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι βρίσκεται άφθονη στα ερυθρά προϊόντα κρέατος, στα ψάρια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια αγελάδα  μπορεί να παράγει  και μέχρι 9.500 κιλά γάλακτος ετησίως, και είναι πραγματικά ένα υπέροχο πλάσμα που αποδεικνύει την ικανότητα του Δημιουργού  του, του Παντοδύναμου. Αυτός ο Ύψιστος έχει δημιουργήσει αυτά τα πλάσματα για την ευκολία μας, και για να να Τον δοξάζουμε για αυτή την ευλογία. Ο Αλλάχ , Δοξασμένος να είναι,  λέει: «Και δεν βλεπουν ότι,- απο τα πολλά που έφτιαξαν τα χέριά Μας-Εμείς είμαστε που πλάσαμε ( και τα ζωντανά που είναι στην εξουσία του; * Και ότι τα έχουμε υποτάξει σ΄αυτούς ( για να τα χρησιμοποιούν); Κι απ΄αυτά άλλα είναι για να μεταφέρουν και άλλα για να τρώγουν.* Και βρίσκουν σ΄αυτά και άλλες oφέλειες και το (γάλα) για να πίνουν. Γιατί – λοιπόν δεν ευχαριστούν;«(71-73 Yasin).

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο “American Clinical Nutrition  Journal”  είπε ότι παρά τα πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης B12 σε προϊόντα κρέατος, η απορρόφηση τους στο σώμα δεν είναι πλήρης. Η βρετανική ομάδα, που ανaφέραμε πριν, σε συνεργασία με το Όσλο και Μπέργκεν Πανεπιστήμιο στη Νορβηγία, απέδειξε ότι το σώμα απορροφά τα υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης Β12 από την κατανάλωση γάλακτος αν και έχει χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα προϊόντα κρέατος.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για ασφάλεια και για απομόνωση των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και η έλλειψή της θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία τους, γεγονός που οδηγεί σε δυσλειτουργία και στο θάνατο των νευρικών κυττάρων.

Εν τω μεταξύ, μια νέα ιατρική μελέτη που διεξήχθη από μια βρετανική ομάδα, είχε αποκαλύψει ότι η κατανάλωση μισού λίτρου γάλακτος την ημέρα μπορεί να προστατεύσει τους άνδρες από διαβήτη και καρδιακές ασθένειες. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του  Cardiff  δήλωσε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων προλαμβάνει τον κίνδυνο του Μεταβολικού Συνδρόμου, ο  οποίος  είναι μια ομάδα συμπτωμάτων που αυξάνουν τη συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη και καρδιακών ασθενειών. Η μελέτη, η οποία χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί και στην οποία  συμπεριλήφθηκαν  2375 άνδρες μεταξύ 45 και 59 ετών, έδειξε ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μείωσε αυτόν τον κίνδυνου στους άντρες κατά 50%.

Γάλα για την θεραπεία των Γαστρικών Παθήσεων

Ερευνητές στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου και στο  Lister Γενικό Νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι το αγελαδινό γάλα που παράγεται λίγες ημέρες μετά τον τοκετό της αγελάδας  συμβάλει στη θεραπεία πολλών απλών γαστρικών ασθενειών, οι επιστήμονες είπαν το πρωτόγαλα που είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένο στο αγελαδινό γάλα μπορεί να θεραπεύσει πολλές ασθένειες και τις ασθένειες στομάχου, πρόσθεσε επίσης ότι αυτό το γάλα μπορεί να σώσει τη ζωή χιλιάδων ασθενών ετησίως. Επί του παρόντος, πολλές μελέτες διεξάγονται για να διαπιστωθεί εάν το πρωτόγαλα μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με οξύ εντερικό έλκος, το οποίο είναι μία οξεία φλεγμονή στο παχύ έντερο.

Αρχικά τεστ αποκάλυψαν ότι μία από τις  πρωτεΐνες του πρωτογάλακτος μπορεί να θεραπεύσει  γαστρικές και  εντερικές ασθένειες. Ο καθηγητής Ray Playford, καθηγητής πεπτικού συστήματος στο London Hammersmith Hospital, δήλωσε ότι το γάλα είχε αποδεδειγμένα ωφέλη στην επούλωση των παρενεργειών των μη στεροειδή αντιφλεγμονωδών  φαρμάκων.

Αυτά τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να διαβρώσουν την εσωτερική επένδυση του στομάχου προκαλώντας γαστρική αιμορραγία, οι στατιστικές  έχουν δείξει ότι περίπου δύο χιλιάδες άτομα μόνο στη Βρετανία πεθαίνουν λόγω της επίδρασης των φαρμάκων αυτών στο στομάχι . Το πρωτόγαλα, το οποίο είναι ένα από τα συστατικά του γάλακτος , μπορείν να βρεθεί για αγορά  στα καταστήματα υγιεινής διατροφής σε μορφή υγρόυ ή σε δισκία.
Ο καθηγητής Playford κατέληξε , λέγοντας ότι το αγελαδινό γάλα, λίγες μέρες μετά την γέννα είναι μια φυσική υγιεινή διατροφή και αυτό θεωρείται ως μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη.

Θαυματουργά στιμιότυπα από το Κοράνιο και την Σούννα

Αυτός που εξετάζει το Κοράνιο και τη Σούννα θα βρεί μεγάλα μυστικά στα τρόφιμα που αναφέρονται σε αυτά, και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη σημασία του μελιού ως τροφή και φάρμακο για πολλές ασθένειες και τη σημασία του ελαιολάδου στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία των τροφίμων που ο προφήτης Μουχάμμαντ ( ειρήνη σε αυτόν), είχε αναφέρει, όπως τον μαύρο σπόρο.

Σήμερα, η κατανάλωση του γάλακτος αναγνωρίζεται ως  οφέλιμη για την ενίσχυση  των οστών και την πρόληψη του καρκίνου, και η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τη σημασία του γάλακτος για την πρόληψη της αδυναμίας της μνήμης και της άνοιας την οποία το  Ιερό Κοράνιο είχε ονομάσει «το άθλιο γήρας», Ο Αλλάχ , ο Ύψιστος  λέει: «... και μερικούς από σας τους αφήνουμε να ζήσουν μέχρι τα αδύναμα γηρατειά, στα οποία – παρ΄όλο που είχαν μάθει στη ζωή τους- δεν θα ξέρουν τίποτα… » (22:5)

Ο Προφήτης Μουχάμμαντ ( ειρήνη σε αυτόν), είχε πει «ο Αλλάχ δεν έχει φέρει καμμιά ασθένεια ασθένεια χωρίς να έχει δώσει και την θεραπεία της, ως εκ τούτου, ο Αλλάχ, Δοξασμένος να είναι, έκανε το γάλα ως φάρμακο για τη  αδυναμία της μνήμης  και κυρίως  της λόγω γήρατος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Προφήτης Μουχάμμαντ, ( ειρήνη σε αυτόν), είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντισταθμίσει τα τρόφιμα και τα ποτά εκτός απο το γάλα». Κατά συνέπεια, το γάλα αποτελεί μια ιδανική ανθρώπινη τροφή που περιέχει όλες τις βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για την ανάπτυξη των βρεφών, στους νέους και ηλικιωμένους ανθρώπους.

Τέλος, ας σκεφτούμε  αυτό που λέει ο ΑΛΛΑΧ : «Και αληθώς! Στα ζωντανά (ακόμη) , έχετε ένα μάθημα να βρείτε σημείο, αφού σας κάνουμε να πίνετε απ΄ότι  βρίσκεται στα σπλάχνα τους ανάμεσα στις εκκρίσεις και στο αίμα,κάναμε ώστε να πίνετε γάλα αγνό κι ευχάριστο γι΄αυτούς που το πίνουν.»(16:66).

Ο Αλλάχ, ο  Ύψιστος είχε κάνει αυτό το ποτό ως ένα μάθημα για μας για να κάνουμε εικασίες για τα οφέλη του  και πιο σημαντικά τον τρόπο της διαδικασίας του, όπως ο ίδιος, ο Παντοδύναμος, είχε δημιουργήσει στις αγελάδες, κατσίκες, καμήλες και πρόβατα εξελιγμένες διαδικασίες για την επεξεργασία γάλακτος, οι οποίες φανερώνουν το  μεγαλείο του Δημιουργού, Δόξα Σε Αυτόν.Και αυτό θεωρείται απάντηση σε αυτούς που αποδίδουν κάθε φαινόμενο στην τυφλή φύση, όπως λέει ο Αλλάχ,ο Παντοδύναμος: (Και να πεις: «Έπαινος πρέπει στον ΑΛΛΑΧ που (σύντομα) θα σας δείξει τα Σημεία Του για να τα γνωρίσετε. Κι ο Κύριός σου δεν αγνοεί ό,τι  κι αν  κάνετε »(27:93).

Ιουνίου 1, 2010 - Posted by | Ισλάμ, Κορανικά Θαύματα | , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 σχόλια »

  1. I BITAMEINI BI2 INE GIA TO KENTRIKO NEYRIKO STSTIMA TOU ORGANISMOU.FERINI IREMIA MAZI ME SYNDIASMO TO AMINOKSY TRYPTOFANI POU BRISKETE STA FROUTA KE TA LAXANIKA.TO GALA EXI EPOISIS TRIPTOFANI KE ALA IXNOSTIXIA METALA BITAMINES AMINOKSEA.NAI TO KREAS EXI PIO POLA.ALA KREAS DEN MPORI NA FAI ENAS ANTHROPOS KATHE MERA.ENO GALA MPORI KATHE MERA KE KALIPTI TIS ANAGES TOU ORGANISMOU SE AMINO BITAMIN METALA IXNOSTICIA.DIMIOURGISE AYTA TA ZOA O THEOS GIA EMAS NA POINOUME FRESKO GALA.GIATI TA DIMIOURGISE?OTAN DIMIOURGISE TTI TIS ANAGES ON ANTHROPO IKSERE PIES TROFES NA MAS DOSI KE TI NA POINOUME.MAS EDOSE NERO,MAS EDOSE FROUTA MAS EDOSE KATI POLI POLITIMO,TO GALA POU EXI ZOTIKOI SYMASIA GIA EMAS.INE EYERGITIKO KANI KALO STO ENTERO STOMAXI STOUS MYS STIN ANAPTOIKSI TON PEDION STA KOKALA STO DERMA EXI ANTIGYRANTIKES IDIOTIS THERAPEYTIKES IDIOTITES KE PANO APO OLA NA DOKSAZOUME TON THEO POU MONO APO TIN AGELADA TO GALA TIS TI MAS DINI DOKSA TO THEO(XAMNTOULILLAH)ME TIS EYERGETIKES TROFES POU MAS EDOSE GIA TO SYSTIMA MAS.NA TON DOKSAZOUME POU MAS KALOIPTOI TIS ANAGES MAS.MAS EDOSE TA EPOITREPOMENA SE AFTHONIA.TA APOGOREYMENA SE TOSI AFTHONIA MIN TA TROTE.OPOS TO XIRINO TO AIMA,ALO KEFALEO AYTO.MAS EDOSE GALA ATHONO.PESTE MOU ENA MEROS POU DEN EXI GALA KE APO PERIEGIA THA TAKSIDEPSO NA TO DOUN TA MATIA MOU.SE OTI ME ROTISETE EXO AMESOS TIN APANTISI.SE OTI SE MEROS AN MOU POITE AKOMA KE AGONO I SE THALASIO MEROS,YPARXI SAS PROLABENO MIN TIN PATISETE.O THEOS OPOU KE NASE EXI GALA.TI LEI STO KORANI TA LOGIA TOU THOU.STON PARSDISO THA EXI AFTHONO GALA KE POIGES ME AFTHONO GALA THA POINETE APO AYTO KE DEN THA METHATE.OLA THA INE DROSISTIKA.MIN KANETE AMARTIES GEMISTE TIN ZYGARIA SAS ME KALA.THA SAS SYXORESY O THEOS NA ISTE STO PARADISO.TORA GERNAME KE PETHENOUME NORIS MPORI STA 30 MEXRI TA 80 KE KATHE LIGO MIONETE O XRONOS ZOIS.PALIA ZOUSAN POLA XRONIA 200 300 400 XRONIA ALO KEFALEO KE AYTO.TA IDIA TROGAN KE POINANE.KE TOTE.EMEIS I ANTHROPOI EPISPEYSAME TA XRONIA NA MIONONTE…KAPOIOI LENE OTI INE DYSANEXTIKOI STO GALA I PATHENOUN TIMPANISMO KYRIOS APO TIN LAKTOZI.I EXOUN POLA LIPARA.PIA ZOA MAS EXI DOSI APO TA DIMIOURGIMATA TOU GIA EMAS.AGELADES PROBATINES KATSIKE KAMILES KE ALA ZOA POU ZOUN SE MAKRINA MERI.BOIDOI OPOS TO MPAFALO TO NERBOUBALO TA BOUBALIA TA ZOA STA DASI ELAFINES ZARKADAKIA POLI POINOUN TO GAIDOURISIO TOU ALOGOU KE ALA ZOA.ARKESTITE STA ZOA POU ANAFEROI O THEOS DOKSA TO THEO (XAMNTOULILLAH)KE POINETE NA EXETE TOIN YGIA SAS GERA KOKALA KE STOUS YLIKIOMENOUS POU DEN GNORIZETE POU DEN MPOROUN NA AGORASOUN GALA PARTE TOUS AFISTETO EKSO APO TIN PORTA MIA DYO FORES KE THA ARXISOUN NAPOINOUN.O THEOS NA SAS DINOI MORIA KE NA AFEROI TA KAKA APO TIN ZYGARIA SAS.THA STE EYTIXISMENOI OTAN DOITE TIN GRIOULA NA TO POINI.O THEOS MAS TA PAREXI OLA.AS TA MOIRAZOUME.NA POINOU KE I ALOI.KE TA MORA.I MANA ZITIANEYI LEFTA GIA TO PEDI TIS TI THELOI NA PARI?GALA GIA TO PEDI TIS.DOSTE KE O ALLAH THA SAS DOSI PIO POLA…OLI ME GALA MEGALOSAME.KE TO PROTO POU IPIAME ITAN TO MYTRIKO GALA TIS MANAS…

    Σχόλιο από nick nikolaoy | Ιουνίου 1, 2010 | Απάντηση

    • Subhanallah. Fantastic post! Jazakallah Kheir!!!!

      Σχόλιο από xeniagreekmuslimah | Ιουνίου 1, 2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Ενημερωθείτε για κάθε νέα δημοσίευση στο email σας.

Αρέσει σε %d bloggers: